STANICE - nádherná fotografická kniha Petra Korčeka je tu!

Milí kamaráti, milé podporovateľky a zákazníci,
naša doposiaľ najväčšia kniha sa varí a potrebuje aj vašu pomoc.
7 príbehov, 54 železničných staníc, 151 veľkých farebných fotografií, to sú STANICE Petra Korčeka.

> Ku knihe sa dostanete kliknutím na tento link: www.startlab.sk/STANICE

Fotograf Peter Korček zachytáva vo svojej najnovšej knihe pestrý, no miznúci svet starých železničných staníc na Slovensku. Fotografický projekt, ktorému sa Peter venuje od roku 2010 sa možno aj vďaka vašej pomoci už čoskoro dočká krásneho knižného vydania.

Architektonicky unikátne stavby zdobené monumentálnym umením sa strácajú pod náporom vizuálneho smogu, lacných rekonštrukcií a rozrastajúcich sa rodín izbových rastlín.

Tak, ako aj stanice, ktoré často bývajú akousi kolážou protikladov, tak vás sedem rôznych autoriek a autorov, každý svojim štýlom, prevedie od západu na východ našou krajinou. Do rozheganých vagónov si k vám so svojimi príbehmi na moment prisadnú Tamara Šimončíková Heribanová, Andrej Dorsian Kiszling, Katarína Barošová, Marek Adamov, Tomáš Vizingr, Agda Bavi Pain a Michal Hvorecky.

O dizajn sa postarala Lucia Gandelová, o jazykovú redakciu Alexandra Jurišová, výborný kurátorský text napísal Ondřej Durczak, za mediálnu podporu ďakujeme Døkument magazínu a špeciálne poďakovanie patrí online magazínu VÁGUS.CZ.

Pokiaľ všetko pôjde ako má, knihu nám z tlačiarne dovezú 15.12. a vy môžete byť pri tom.

Vlaková doprava je veľkou témou nie len minulosti, ale pevne veríme, že aj budúcnosti. S tým je spojený aj stav infraštruktúry a železničných staníc. Veríme, že naša kniha popri vizuálnom uchovávaní nášho hmotného kultúrneho dedičstva, rozvíri tiež diskusiu o budúcnosti vlakovej dopravy v našej krajine.

Či nás podporíte a knihu si pred Vianocami objednáte, alebo len dáte ľuďom o projekte vedieť, budeme sa tešiť.

Ďakujeme!

> Ku knihe sa dostanete kliknutím na tento link: www.startlab.sk/STANICE